';
side-area-logo

Kebneleirille 2020 Tervetuloa 59:lle Leirin ajankohta on 28.03.2020 - 12.04.2020 Toivottavasti monet
pääsisivät paikalle
kokemaan Kebnen aallot
Aaltoja jo vuodesta 1962 Loistava tapa aloittaa kausi
Kebneleiri 2020
2020/03/28 09:00:00

Aikaa jäljellä kunnes leiri alkaa

Kebne 2014

Vuoden 2020 leirin ajankohta päätetiin jo viime vuonna leirin viimeisellä päivällä ja vuoden 2020 leiri alkaa 28.03.2020 ja päättyy 12.04.2020 Pittasjärven jäällä ollaan sitten jo 59 kerta, on se huikea määrä perättäisiä leirejä, en luule että vastaavaa löytyy mistään muualta maailmassa.
StarttiMyös tänä vuonna lupasin hoitaa ilmoittautumiset täältä suomen puolelta ja olen nyt päivittänyt ajankohdat vastaamaan 2020 kebneleiriä joten ilmoittautuminen voi alkaa!
Tämän sivuston tarkoitus on vain hieman ylimalkaisesti kertoa leiristä muutamilla sanoilla, kuvilla ja videoilla. Perimmäinen tarkoitus on kuitenkin että tämän kautta voi ilmoittautua itse leirille.

Yhdistän tämän sivuston kautta ilmoittautuneet ja ilmoitan sitten Kiirunalaisille. Toivottavasti osallistuminen olisi runsasta. Olen kuullut niin monilta että kyllä sinne pitäisi mennä. Nyt on kuulkaas jälleen se vuosi jolloin pitää vaan mennä.

Minulle voi myös soittaa tai laittaa sähköpostia molemmat löytyvät tuolta ihan ylhäälta vasemmalta.
Jos haluatte asua Nikkaluoktassa tai jossain muualla, niin hoitakaa varaukset sinne itse, leirialueen mökki- sekä asuntovaunuvaraukset menevät tämän sivuston kautta.


Yleistä informaatiota leiristä

Kiirunan Purjelentokerho järjestää joka pääsiäisenä Pirttivuopion kylässä aaltolentoleirin. Näin he ovat ansiokkaasti toimineet vuodesta 1962. Kebneleiri on todennäköisesti maailman pisin yhtäjakoisesti pyörinyt purjelentoleiri.

Pirttivuopio on pieni kylä n. 55 km Kiirunasta länteen. Vielä 9 km länteen päin, tien päättyessä sijaitsee Nikkaluoktan kylä, joka on usein Ruotsin talven kylmin paikka. Paitttasjärven jääkenttä
Ruotsin korkein vuori, Kebnekaise 2111 metriä meren pinnan yläpuolella sijaitsee sieltä vielä 20 km länteen.
Paittasjärven jäälle aurataan kenttä, joka koostuu yhdestä lähtöradasta, lentokoneparkista ja kahdesta laskeutumisradasta. Kokonaisuudessaan kenttä on 50:n jalkapallokentän kokoinen.
Näinä kahtena pääsiäisen leiriviikkona täällä yleensä tehdään enemmän nousuja ja laskuja kuin Arlandalla samana aikana. Usein paikalla on ollut n. 100 lentäjää ja kolmisenkymmentä purjelehtokonetta.

Olosuhteet ovat otollisia aaltolennoille. Esimerkiksi vuonna 1996 yllettiin 70:een timanttiin. Pirttivuopion parhaimpia puolia on, että aallot kehittyvät kaikkin tuulen suuntiin, paitsi itään. Keväällä kuitenkin itätuuli on erittäin harvinainen.

Tervetuloa leirille
Tom Arppe

Hinnasto

Tässä alla on linkki hinnastoon joka muuten on samalla erittäin edullisella tasolla kun se on ollut jo monta vuotta. Polttoainekin on edullista joten autoon vaan ja putki perään. Muista että hinnasto on Ruotsin kruunuissa.
Hinnastoon pääset tästä.

Kenttäinfoa

Tein Pirttivuopion jääkentästä LDG kartan ja lentopaikat.fi sivustolla on myös hieman toimintatavoista. Nämä poikkeavat hieman normaalikäytännöistä joten ldg karttaaan on hyvä tutustua.
Paittasjärven jääkentän tietoihin pääset tästä.

Kebne briefing

Täältä voit katsella tai ladata julkaisun nimeltä Kebne briefing, josta löytyy hyvin paljon hyödyllistä tietoa siitä mitä kannattaa ottaa huomioon lennettäessä vuoristo-olosuhteissa
Briefing kansion voi aukaista tästä.

ILMOITTAUDU LEIRILLE
security code
lähetä
VIDEOITA
KUVIA
OTA YHTEYTTÄ

Voit ottaa yhteyttä myös tämän lomakkeen kautta jos on jotain kysyttävää. Pyrin lukemaan ja vastaamaan kaikkiin viesteihin niin nopeasti kuin mahdollista.

Tom Arppe
Sähköposti:
Puhelin: +358 50 3865368

security code

Lähetä